24 juli 2009

Traffic Jammie!


Wat doe je als je dankzij het openbaar vervoer vertraging oploopt? Juist ja... je schrijft het van je af in een noteblokje wat je in je tas vindt...

Gefrustreerde gedachten van een Marije van een jaar geleden ofzo..:

Vol goede moed en genietend van het zonnetje verliet ik m'n laatste schoonmaakadresje om de bus (die tegenwoordig 4 x per uur vertrekt; hallelujah!) te halen die ervoor zou zorgen dat ik m'n trein zou halen. De bus liet nogal op zich wachten, maar de zon scheen, dus ik stoorde me er verder niet aan. Tot hij er na 10 minuten nog niet was en ik me af begon te vragen offie niet al langs geweest was voordat ik er stond.
Toen ik al aan de overkant van de weg stond om de 'in-tegenovergestelde-richting-bus' te nemen, zag ik em alsnog aankomen. Okee... nog een minuut of 12; moet lukken, dacht ik terwijl ik een plekje zocht.

Een nadeel van de Amersfoortse bussen is dat de meeste over de stadsring (centrum) rijden waar om de 50 meter weer een nieuwe rij verkeerslichten paraat staat om te voorkomen dat iedereen elkaar te pletter rijdt op het kruispunt. Lijn 11 moest er een stuk of 7 (laat ik 't getal van de volheid maar ff nemen) trotseren en elk verkeerslicht kreeg het voor elkaar om stoplicht te spelen. En goed dat ze waren! (ook gewoon een minuut lang volhouden!)
Na al die rode lichten waren er nog 2 minuten over voordat m'n trein zou vertrekken. Nog één verkeerslicht en 500 meter te overbruggen. Ik had nog hoop...

Maar om dat laatste beetje hoop met een slakkentempo de grond in te boren kwam er de laatste 500 meter nog een kraanachtig voertuig met een snelheid van 5 km per uur de weg versperren.

Een schrale troost dat ik niet als een gek naar het spoor hoefde te rennen om vervolgens net niet op tijd tussen de dichtgaande deuren door te kunnen glippen en hijgend de trein voor m'n neus weg te zien rijden.

Hij was al weg.

Geen glimp meer van opgevangen.

Dus zat er niks anders op dan een half uurtje heerlijk te chillen in de zon op het perron en te wachten op de volgende trein...


Ondanks die blije noot aan 't eind ben ik o zo blij dat het vakantie is... :)

16 juli 2009

Glen Hansard & Marketa Irglova

Nog maar 4 maandjes en dan....

=D