13 oktober 2009

Een Gezond Partijtje

Volkoren Festijn 2009...

De vijf mooiste tarwekorreltjes van het label mochten hun kunsten vertonen in De Helling. Een concert dat niet, zoals vaak, twee uurtjes duurt, maar een concertenreeks van maar liefst 5,5 uur muziek!
Ponoka mocht t spits afbijten wat ze best goed deden. Tis altijd leuk om naar de toetsenist te kijken, want die geeft, met zn interessante danspasjes, de beste show weg. Ik ben nog niet gewend aan de nieuwe nr's, maar ouwe zijn ook altijd fijn. Vooral om lekker hard, tegen het valse aan, mee te blèren met de vocals van Alice; 'I hope you'll be back by midnight'.
Daarna was het de beurt aan 't jongste volkoren telgje; Kim Janssen. Na z'n verrassende 'make-over' op Flevo was ie nu niet zo vernieuwend meer met zn grapjes en grolletjes, maar desalniettemin zeer fijn om naar te luisteren! *moet de cd mss toch nog maar aanschaffen als slaap-cd* Hij was zonder 't grooote orkest (ben toch nog wel s benieuwd hoe dat live klinkt!) en drummer etc, mwaha, maar dat heeft juist een hoog 'intiem-volkoren-gehalte'.
Om de slapende menigte weer wakker te krijgen kwam als derde Anderson op t podium. Heerlijk fanatiek als vanouds, maar helaas minder tof dan op Flevo, wat grotendeels lag aan het publiek. Er was gewoon haast geen beweging in te krijgen! ÜberVolkoren publiek was het zeker! ;)
Toen was Brown Feather Sparrow aan de beurt. Er kwamen verrassend weinig mensen het podium op. Met z'n drieën, zonder bas en drum, brachten ze de prachtige Brown Feather Sparrow liedjes ten gehore. Bij sommige nrs was de afwezigheid van het ritmische werk een gemis, andere nrs kwamen juist beter zonder uit de verf. (Beautiful and More; oh zo mooi! :))
Last but not least; At the Close of Everyday (het blijft een leuke naam :)). In 1 woord; briljant. Goeie gouwe ouwe, maar ook lekker veel nieuwe nr's... ze zijn gewoon goed!

Al met al, voldoende inspiratie opgedaan om weer meer muziek te gaan maken in Venëtie II (en nu écht! :P).
Tijdens Kim Janssen heb ik eens even uitgebreid de opties van mijn camera lopen testen. Het was me tot nu toe nl nog niet echt gelukt toffe foto's van concerten in donkere zaaltjes te maken. Na veel geprobeer, dan hier een toch best wel aardig resultaat:
(Klik op de foto voor de grote versie en hier voor wat... minder gelukte varianten ;))

2 opmerkingen:

  1. Ik heb wel wat gemist dus.. helaas kon ik niet die middag, anders was ik zeker gegaan. Leuk er nu alsnog een klein verslagje van te lezen. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Professionele foto!!!! Zeker een supercamera?!
    Groet, Mem.

    BeantwoordenVerwijderen